Ръкавна мрежа за овошки

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Съществуват различни видове защитни мрежи за овошки. Според целта на защитата можете да изберете някои от следните варианти.

Мрежа за овощни дръвчета за защита от насекоми

Мрежите за защита от насекоми блокират пътя на вредителите към растенията. Имате възможност да избирате между няколко вида решетки с различна плътност. Броят на отворите в мрежата е много важен. Изборът на ръкавна мрежа с една или друга плътност зависи от вида на насекомото, с което трябва да се борите.

Трябва да се отбележи, че такава мрежа за овошки има и допълнителен положителен ефект: разсейване на светлината, светло засенчване и намаляване на колебанията в дневните и нощните температури вътре в конструкцията.

Предпазна мрежа за овошки за защита от птици

Друг проблем, свързан със защитата на културите, е защитата от птици. Птиците увреждат доста овошките, а в някои случаи могат да унищожат почти напълно реколтата от такива култури като череши, вишни, ягоди, малини и други.

За тази цел са създадени специални ръкавни мрежи за овошки, които ефективно предпазват реколтата от различни видове птици, сред които:

Черна врана

Черната врана кълве и яде плодове, къса орехи и поврежда оранжерийното фолио, напоителните системи и структурите на насажденията.

Скорец

Скорецът запушва повърхността на листата и плодовете с изпражнения, яде семена и кълнове, плодове от череши и ягоди.

Врабче

То кълве плодове на насаждения, уврежда кълнове и стъбла на растения.

Чучулига

Чучулигата кълве семена от почвата, поврежда много зеленчуци.

Дрозд

Дроздът кълве зеленчуци и цветя.

Кълвач

Той яде ядки, кълве през тръбите на напоителните системи.

Яребица

Яребицата кълве издънки и плодове.

Защитни мрежи за разсад

Агрономическите мрежи спомагат за подобряване на степента на оцеляване на разсада с 18-25%, което перфектно запазва кореновата система на разсада по време на транспортиране и трансплантация.

Мрежата за разсад е еластичен ръкав с малки клетки. Съдържа нишки от естествен латекс, благодарение на които нежно се разтяга и свива, плътно прилепващи коренища с всякаква форма и размер.

Тя ефективно задържа голям слой пръст около корените и по този начин запазва естествената среда за почвените бактерии, като поддържа плътна структура на почвата и задържа влагата в нея.

Освен това, използвайки ръкавна мрежа за разсад, имате възможност напълно да запазите най-фините коренчета, увреждането на които по време на традиционните методи на трансплантация често води до това, че растението е болно дълго време, а понякога дори не оцелява.

Компактността на земната буца при използване на агротехническа решетка ви позволява да спестите място в превозното средство при транспортиране на разсада. Благодарение на опаковката се запазва оригиналната форма на коренището, корените не се преплитат и не се натрупват, не е необходимо да се изправят при засаждане, освен това разсадът може да се засади директно в земята, без да се отстранява мрежата.

Ръкавна мрежа за овошки за защита на растенията от зайци и други гризачи

В предзимния период е необходимо правилно да се грижи за защитата на овощните дървета. Най-голямата опасност за разсад през зимата са мишките и зайците.

Баналната причина за нападението над овошките е гладът. През зимата е трудно да се намери храна, така че животните трябва да намерят достъпна храна за себе си. Кората на дърветата страда преди всичко от набезите на гризачи. Използват се също клони и пъпки.

Любим деликатес в градините за ушатите и опашатите са ябълките и крушите. Първата стъпка е унищожаването на младите издънки. Кората им е по-мека и сочна. Когато приключат с младите овошки, гризачите се заемат с по-стари дървета. Ако мишките гризат само долната част на стъблото, то зайците могат, изправени на лапите си, да достигнат височина до 1 метър.

Без кора дърветата замръзват и се напукват. Малките наранявания засягат здравето на фиданките и могат да повлияят на плододаването, докато по-сериозните наранявания водят директно до смъртта на растението. Така че без подходяща защита можете да останете без цъфтяща градина и съответно без вкусните им плодове.

Предпазни мрежи за овошки - цена и свойства

Свойства на ръкавната мрежа за овошки:

 • Устойчива на ниски и високи температури (-50 до +50 С)
 • Лесна за използване
 • Не корозира
 • Устойчива на химически активни вещества
 • Устойчива на гниене
 • Изработена от екологично чист материал

Предимства:

 • Не пречи на циркулацията на вода, въздух и светлина.
 • Устойчивост на ултравиолетови лъчи.
 • Може да се използва многократно.
 • Лесна за инсталиране, без необходимост поддръжка.
 • Оптимална цена.

За да монтирате предпазна мрежа за овошки, е достатъчно да увиете ръкава около ствола на дървото и да го закрепите със здрав полипропиленов канап.

А сега нека да видим и нещо не по-малко важно - мрежа за овошки цени.

Ръкавна мрежа за овошки на изгодна цена

В нашия магазин можете да намерите различен асортимент и да изберете най-атрактивното за вас предложение.