Преградни мрежи за охлюви, тип „Хелитекс“

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Какво ви е необходимо, за да отглеждате успешно охлюви? Ето основите неща, за които трябва да се погрижите, за да започнете.

Терен

Всъщност, за да създадете проста ферма, дори един малък парцел земя в близост до града ще ви бъде достатъчен. За да започнете вашето приключение с този бизнес са ви нужни минимум 3 ара - на такава площ може да бъде изградена ферма за охлюви, както и ще трябва да научите всичко необходимо за тяхното размножаване и хранене, за да направите първите си печалби. Ако смятате да изнасяте, тогава ще ви трябват около 50 ара и естествено, мрежи за охлюви.

Място за развъждане

Процесът на отглеждане на охлюви трябва да се извършва или на специално подготвен за целта терен. Необходимо е да се осигури правилно осветление (ефективността на целия процес зависи до голяма степен от него), както и температура (оптималната е около 22⁰C) и влажност.

Не ви трябва много място – в началото са достатъчни 10-20 м2. Струва си да се припомни, че в периода от ноември до март охлювите спят зимен сън – тоест, вие също трябва да им позволите да го направят.

Инфраструктура - мрежа за отглеждане на охлюви

Най-доброто решение е да създадете безопасно място за отглеждане на охлюви на открито. За целта се създават специално оградени полета или пасища. Ключът е да създадете пространство, което:

  • Ще попречи на охлювите да избягат
  • Ще предпази животните от хищници, както и от прекомерно слънце
  • Ще осигури подходяща вентилация и ниво на влажност

Ето защо, когато създават такава "ферма", животновъдите използват професионални материали - мрежа за охлюви. Те отговарят на всички горепосочени изисквания, т.е. ефективно предпазват хранилките от хищници и слънце, като в същото време са много издръжливи и осигуряват страхотно съотношение цена/качество. Не забравяйте, че фермата за охлюви трябва да е постоянно мокра, за да се създадат оптимални условия за растеж на животните.

Мрежа за охлюви - цени

При нас ще намерите оптималният вариант и най-доброто съотношение качество-цена!