Защита от насекоми за земеделието

Защита от насекоми за земеделието

Цветята и зеленчуците, които са основни земеделски култури, винаги са страдали от различни болести и неприятели, борбата с които е постоянна и понякога трудна за земеделския стопанин. Използват се различни методи за предотвратяване на набезите на летящи и пълзящи несекоми до земеделските култури – най-вече зеленчуци и цветя, когато те са в ранна възраст и са лесно уязвими. Въпреки това вредителите могат да нанесат огромни вреди на все още неукрепналите растения и да ги унищожат до 100%.

Един от най-съвременните и в същото време най-ефикасните способи за предпазване на растенията от насекоми е земеделската мрежа против насекоми. Тя се поставя над растенията по такъв начин, че достъпа на пълзящи и летящи насекоми до тях да стане невъзможен.

Тази мрежа е особено ефективна за зеленчуци и цветя. Тя ги покрива напълно и не допуска вредителите. Мрежата е изключително фина и плътна и не позволява да влизат сред растенията не само големи насекоми, но дори и изключително дребни насекоми, като и техните ларви. По този начин те не могат да снасят яйца в листата и цветовете на растенията.

Мрежата против насекоми за земеделието има много малък засенчващ процент – до 10%, което осигурява нормално и естествено развитие на растенията. В същото време те ефективно ги предпазват от неприятелите. Предлагат се в два цвята – бял и черен, като черните мрежи имат много по-голям засенчващ ефект – до 60%.

Едно от големите предимства на тези мрежи е тяхното изключително лесно поставяне, което не се нуждае от специалист. Необходимо е само елементарни инструменти, които се намират във всяко домакинство. Мрежата не се поставя на много високо и не са нужни специални подкрепящи конструкции.Това я прави много евтина за използване и удължава значително живота и.

Мрежите за лозя предпазват плодовете от едни от най-големите неприятели, когато вече са узрели – пчелите и осите. Те нанасят големи поражения на гроздето и то не може да бъде реализирано. С помощта на мрежата против насекоми в земеделието достъпа на пчелите и осите до вече узрелите плодове е невъзможен. Същото се отнася и за някои видове птици, които много често унищожават реколтата. Мрежата ефективно предпазва гроздовете и не наранява птиците.

Прозрачният полиетилен с висока плътност, от който са изработени мрежите против насекоми в земеделието е изключително гъвкав и траен. Той издържа на всички основни климатични фактори, на който може да бъде подложен. Не гние и не ръждясва, устоява на много ниски и много високи температури. Екологично чист е и не влиза в химично взаимодействие с растенията и почвата.

Когато тези мрежи се използват срещу неприятелите, употребата не пестициди и хербициди се намалява до минимум. Това помага да се оглеждат екологично чисти продукти, чиято цена е несравнимо по-висока. Те имат много по-добър вид и се търсят активно на пазара.

Мрежите против насекоми се продават на метър, което допълнително улеснява клиентите. По този начин те бързо могат да преценят колко точно мрежа им е необходима и да не влизат в излишни разходи. Цената на мрежата е много конкурентна, а за закупуване на мрежа над определена стойност се предвиждат отстъпки до 25%. Използването на мрежа против насекоми в земеделието го прави още по-ефективно и модерно като спестява труд и други разходи на стопаните.