Мрежи против птици

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Птиците могат да нанесат значителни щети на селскостопанските култури, особено на дребните плодове, гроздето и на зеленчуците. Има различни способи за предпазване на реколтата от птици, включително и от домашните. Един от най-използваните и в същото време най-ефективните методи е употребата на мрежи против птици.

С тях се покриват селскостопанските култури и по този начин достъпът на птици до тях става невъзможен. Мрежи против птици можете да намерите на различни цени в зависимост от тяхното качество и големина.

Качествената мрежа за птици е едно много изгодно средство за предпазване на овощни дръвчета с по-дребни плодове или лозовите насаждения от нападения на птици. Те са безопасни за тях, невъзможно е да ги наранят, а само не им позволяват да достигнат до плодовете.

Това ги прави предпочитани пред останалите способи за разгонване на птици от земеделските култури. Можете да избирате между няколко варианта за мрежи против птици, които са с различна големина на отвора и с различна плетка. Те успешно защитават всякакви обекти от набезите на птици, независимо от това дали това са малки или големи.

Предлаганата от нас мрежа против птици е изработена от качествен полиетилен, който не гние и може да издържи дълги години. Успешно се справя с всякакви метеорологични условия като сняг, дъжд, мъгла или ниски или високи температури. Когато птицата направи опит да проникне до съответното насаждение или дърво, тя се оплита в мрежата против птици и по този начин и се ограничава достъпа.

Мрежа за птици може да се поставя във всякакви условия, без да се изискват специални знания и умения. Подходяща е за разнообразни терени и се монтира много лесно дори и да не разполагате със специални инструменти.

Независимо от възможностите на птиците за придвижване, добрите мрежи срещу птици предпазват ефикасно и надеждно. Те могат да бъда използвани както за домашни птици като кокошки и пуйки, така и срещу диви птици, които унищожават реколтата като косери, врани, врабчета и други.

Някои видове птици могат да нанесат много големи щети на селскостопанските култури и борбата срещу тях понякога е невъзможна. Нашите мрежи против птици, освен че предпазват ефективно и са на добра цена, са доказано най-добрия вариант за борбата с птиците, които унищожават плодовете на посевите. Така ще си гарантирате богата и качествена реколта, като и спестяването на много разходи и време.

Мрежи против птици се предлагат в зелен цвят и по естествен начин се сливат с околната растителност, като не безпокоят ненужно домашните животни. По този начин те се вписват като естествен декор и не загрозяват околния ландшафт.

Мрежа за птици или засенчваща мрежа?

Двата вида мрежи имат различно приложение и не са взаимнозаменяеми. Мрежата за защита от птици не създава сянка, не спира преминаването на въздуха и слънчевите лъчи и съответно не пречи на растежа на предпазваната продукция. За да изпълнява предназначението си, трябва да е достатъчно отдалечена от защитавания обект, така че да гарантира невъзможността птиците да го достигат.

За какво се използват мрежите против птици?

Много хора смятат, че мрежата срещу птици се ползва само в селското стопанство. Реално този тип мрежа може да има много приложения и извън него – за защита на балкони, беседки и перголи от събирането и гнезденето на птиците; за предпазване на исторически паметници и обекти от обществено значение от повреждане в резултат на птичи набези; за предпазване на дребни домашни животни от грабливи птици или други диви животни и т.н.