Мрежи против къртици

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Къртиците отдавна живеят в съседство с хората. В момента има огромен брой методи за справяне с тях. Мрежа против къртици е един от начините за предотвратяване на нежелано проникване. Животните са способни да прегризват корените на дървета, растения, кабели, водопроводи. Когато забележите техните могилки от прясна пръст, трябва да вземете незабавни мерки.

От какво са направени качествените мрежи против къртици?

Те са под формата на непрекъсната мрежа, базирана на издръжливи материали. Благодарение на клетъчната структура достъпът на кислород не е ограничен. Въпреки това, мрежата блокира пътя на вредителите. По-ситните мрежи са по-ефективни и могат да предпазят и от други вредители.

Мрежата се вкопава в земята на дълбочина 10 - 15 см, за да блокира изхода на животното от дупката. Животното среща препятствие и копае нови ходове. Защитата по целия периметър на обекта няма да позволи на вредителите да нахлуят и да унищожат градината ви.

Избор на мрежа срещу къртици

Мрежите против къртици могат да бъдат:

  • Вертикални
  • Хоризонтални
  • Универсални

Преди полагането им се прави изкоп.

Трябва да се вземат предвид някои препоръки:

  • Ако предпочитате пластмасова конструкция, този материал е устойчив на замръзване и влага. Пластмасата също така няма да изгние или ръждяса.
  • Диаметърът на клетъчния лумен трябва да бъде до 25 mm. Не само къртици, но и мишки или плъхове няма да преминат през такива дупки.

Има различни начини за инсталиране на мрежа против сляпо куче и къртици. Най-често срещаните могат да се нарекат полагане около периметъра. Това ще предпази от животни отвън.

Може да се каже, че това е най-добрият вариант за парцели до 30 декара. Ако земята е защитена с ограда върху лентова основа, тогава мрежата се вкопава от незащитената страна. Дълбочината трябва да бъде около 0,8 м, за да блокира входа и изхода.

Как се монтира мрежа против гризачи?

Хоризонтална решетка

Характеристика на хоризонталното оформление е повдигането на почвата с 10 - 15 см. След това се поставя защитен лист, поръсен с пръст. Важно е листовете да са плътно свързани. В противен случай животното ще премести мрежата. Този метод е подходящ при защита на морава.

Вертикален монтаж

За зони, предназначени за легла и храсти, е по-добре да изберете различен метод.

Вертикалният метод се извършва в ограничена зона. Задълбайте 15 - 20 см, а отгоре трябва да оставите около 30 см от решетката. Това е добър вариант за високи легла, но е неудобен за цветни лехи.

Предимства на качествените мрежи против къртици:

  • дългосрочна експлоатация
  • възможност за хуманна борба с животните
  • елиминиране на заплахата от гризачи

Мрежа против къртици - цена

Можете да разгледате нашите предложения и да изберете продукт на изгодни цени, в съответствие с вашите изисквания.