Защита за реколтата срещу градушка

Защита за реколтата срещу градушка

Съвременното интензивно земеделие изисква технологии, които ефективно могат да опазват реколтата от всякакви опасности, с което се гарантира нейната успешна реализация на оптимална цена. Мрежите против градушка защитават ефективно Вашите посеви от градушки и гарантират добрия им външен вид, до реализацията им на пазара. Това природно явление е в състояние да нанесе огромни щети на всяко стопанство, като много често унищожава напълно реколтата от плодове, зеленчуци, ягоди, грозде и цветя.

Градушките падат по време на развитието и прибирането на повечето от културите и това в още по-голяма степен проявява техния негативен ефект. Мрежите против градушки са здрави и еластични и не позволяват градоносните зърна от всякаква големина да достигнат до насажденията. Те пропускат слънчевото греене и топлината и това ги прави подходящи за напълно нормалното развитие на реколтата. Те не засенчват посевите и пропускат влагата, която им е жизнено необходима.

Използването на мрежа против градушка гарантира сигурно прибиране на реколтата, минимални загуби и оптимална печалба. Направените инвестиции се изплащат многократно в продължение на много селскостопански сезони.

В зависимост от вида на насажденията, които ще предпазват, мрежите се монтират по различен начин. Най-лесно те се поставят в зеленчукови градини. За протекция на лозя и овощни насаждения мрежата се монтира на специални колове, като се изискват допълнителни елементи за закрепване и заздравяване на конструкцията.

Тази мрежа е произведена от висококачествен УВ полиетилен, който не гние и не ръждясва. Издържа на неблагоприятни климатични условия като силен вятър, дъжд, високи или много ниски температури. По този начин тя може да бъде използвана дълги години при всякакви условия, без да се налага особена поддръжка.
Мрежата може да защитава посевите и от птици, които се хранят с техните плодове като не ги допуска до зеленчуците или овошките без да ги наранява. Тя е подходяща за използване във всякакви по вид и големина стопанство, разположени на разнообразен релеф с различни климатични особености.