Декоративни огради тип изкуствен жив плет за градина

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Изкуствените декоративни огради са чудесна алтернатива на конвенционалните живи насаждения. Една качествена декоративна ограда придава изисканост и по-жив вид на външната зона, а същевременно изисква минимално внимание и поддръжка. Тя перфектно маскира недостатъците на основните огради, затваря пространството на градинския парцел. Най-често се използва за декорация на места, където не е възможно да се засадят живи естествени насаждения или собствениците на имота искат да му придадат по-луксозен вид.

Декоративна ограда за градина – основни свойства

Модерната декоративна ограда изкуствен плет се произвежда от висококачествени и издръжливи материали, които имитират естествените градински растения, например, бръшлян, лозя, чемшир и други. Тези огради изглеждат естествени, а освен това имат много полезни качества.

Издръжливата, макар и тънка пластмаса, позволява да се създаде много точна имитация, повтаряйки формата, цветовата схема и всичко останало на естествените растения. Такива огради не се нуждаят от поливане, торене, подрязване и други, така че са много подходящи за собственици на обекти, които нямат време да планират, поддържат градински огради. Също така, изборът на декоративни оградни пана е идеална опция за страдащите от алергии хора, които не понасят цъфтежа на естествени растения.

Изкуствен жив плет за ограда – страхотна опция за съвременния екстериор

Декоративните плочки се предлагат в различни размери. Следователно те могат да обособят малки предни градини, да оформят градински пътеки или да служат като истински непроницаеми живи плетове. В същото време идеално повтарят външния вид на естествените, което приближава симулираната ограда за градина възможно най-близо до естествено отглежданата.

Плочки и блокове декоративни оградни пана тип изкуствен жив плет

Изкуствените декоративни пана за ограда се продават най-често на блокове или по-малки плочки. Едно от най-полезните качества е скоростта на изграждане на конструкцията. Истинският бръшлян, чемширът растат бавно, достигайки максимални размери след години, а изкуствените поемат декоративната функция от момента на монтажа им и радват собствениците си със зеленина и красотата.

Живите плетове са капризни – те се засаждат, след като се вземе предвид естеството на почвата, най-добрият микроклимат за листата, организирането на определени пространства, условията и така нататък. А един изкуствен плет може да се монтира дори и при най-трудните метеорологични условия, като ще запази първоначалния си вид за дълго време без специални грижи.

Изкуствен плет за ограда – красив и мобилен

Конструкциите са мобилни и преносими. Поради своята лекота те могат да се транспортират директно на обекта или извън него.

От какъв материал са изработени съвременните декоративни огради за градина?

Най-често от полиестер, полипропилен. Материалите от новото поколение са напълно безопасни, не отделят вредни изпарения при топлина и са незапалими.

Не изискват никакви грижи. Същевременно са надеждна бариера срещу прах. Само понякога е необходимо да се изплакнат обилно с вода, но като се избягва това да се прави на жарко слънце, защото в този случай водата действа като леща, която привлича слънчевите лъчи.

Имитация на какви растения да изберете?

Много популярни стават иглолистните насаждения , които лесно могат да бъдат заменени с други със същия размер. Така изкуствените живи плетове се подменят много лесно. Следователно, частичните повреди не са нещо фатално за такива огради за градина. Повредената част просто се заменя с нова.

Характеристики на инсталацията на декоративната градинска ограда

Самият материал е доста лек, по-лек от другите строителни материали, използвани при изграждането на огради. Има няколко варианта за монтаж.

Ако оградата вече съществува, тогава изкуствените живи плетове могат красиво да я украсят. Дървени или тухлени огради за градина, украсени с подобни лиани, изглеждат страхотно. С тях може да прикриете успешно някои непривлекателни зидове или мрежи. Като част от старата инсталация изкуственият жив плет се навива вертикално в клетките за здраво закрепване.

И така, за монтаж на изкуствен жив плет е необходимо е да се направи конструкция - рамка. На територията се очертава потенциалното местоположение на бъдещата ограда. След това се забиват колчета, свързани с резба, така че рамката да стои възможно най-изправена. На мястото на колчетата се забиват опори.

Те трябва да бъдат монтирани здраво, така че поривите на вятъра да не могат да съборят цялата рамка. Металните опори най-добре да бъдат бетонирани. Идеално е почвата да се дренира чрез напълване на изкопа с малко количество пясък, а ако основите са дървени и ситен чакъл, ако основите са метални профилни тръби.

Монтажите са различни. Ако оградата вече е готова, се използват самонарезни винтове, всякакви други крепежни елементи, които могат да държат пластмаса. Самоизработените рамки, както и мрежата от верижна връзка, ще изискват тел и специални ножици. Необходимо е материалът да се закрепи много здраво, за да се предотврати падането на плочите при първия порив на вятъра.

В участъците се създават допълнителни усилващи ребра - укрепления, към които са прикрепени платната. Най-често те са дървени, така че можете да заковавате пластмаса директно с пирони, това ще бъде най-издръжливият вариант.

В допълнение към различните варианти за проектиране, изкуствените живи плетове често получават и различна форма. Най-често срещаните декоративни елементи са арки. Такива конструкции се монтират с помощта на носещи конструкции, подобни на обикновените огради. Подпорните тръби (дъските) се заравят по-дълбоко, монтира се напречно закъснение, след което се извършва работа за фиксиране на декоративния материал.

Благодарение на пластичността, лекотата на рязане на материала, можете да му придадете почти всяка форма. Така се организират всякакви пространства - алпийски пързалки, уютни вътрешни дворове.

Изкуственият зелен плет се състои от гъвкави модули, които могат да приемат напълно различни форми. Те обгръщат всяка повърхност, като същевременно поддържат отлично новата придадена форма. Преди да инсталирате изкуствен жив плет, ще трябва да си подготвите минимум инструменти: тел, ножици. За да получите красив декор трябва да имате и надеждни опори. Няма да отнеме много време, а резултатът ще е невероятен. 

Външният вид на оградата ще ви достави голямо удоволствие и ще може да се възхищавате на декоративната композиция дълго време. Тя е устойчив на повреди и по отношение на надеждността си няма да отстъпи дори на една метална ограда.

Когато купувате изкуствен жив плет на рула, трябва да имате предвид неговия размер и вида на растението, което имитира. Цената на материала за проектиране на огради за градина зависи от това.

Изкуствените игли идват под формата на ролка или тел.

За по-надеждно укрепване на декоративния жив плет можете да използвате други опции. Например, за да извършите монтажа на дървени дъски в участъци, заковавайки решетка към тях с пирони. Това ще създаде трайна структура. Ще бъде и още по-здраво, ако металните рамки са заварени към метални стълбове.

Обикновено изкуствена ограда се закрепва към решетката чрез прокарване през всяка клетка на жицата отгоре надолу, тоест вертикално. За висококачествено устройство от декоративен материал можете да използвате и хоризонтална посока. Резултатът ще бъде чиста ограда, която осигурява възможност за регулиране на стегнатостта на прилягането, за да създаде желаната плътност на декора.

Функции

Основната функция на оградата е да предпазва обекта от прах, вятър и слънчева светлина. Ако ви харесва да създавате красиви огради от декоративни живи плетове, можете не само да защитите зоната, но и да подчертаете красотата й. Така вашия двор, тераса, заведение или друго пространство ще бъде потънала в зеленина, а самата изкуствена ограда ще ви позволи да получите максимален ефект от ландшафтния дизайн -  градина, цветни лехи, тревни площи и други. Можете да използвате изкуствена ограда с цел естетически ефект при озеленяването на открита площ по всяко време на годината.

Декоративните огради няма да позволят на непознати да надничат във вашата територия. Същевременно, те перфектно скриват недостатъците на всякакви конструкции или самата сграда. Такива огради практически не могат да бъдат повредени от по никакъв начин от въздействието на околната среда.

Видове

Цената на такива огради е различна. За да бъде покупката изгодна, трябва да обмислите добре екстериора, да вложите добро въображение и да вземете предвид конкретните характеристики на ландшафтния дизайн. Декоративната ограда е идеален материал за довършване на празни пространства, зони за отдих, търговски обекти и работни места. Многобройни проучвания са доказали, че декоративните растения позволяват на офис служителите да облекчат психическия стрес, зареждайки ги с положителна енергия.

Цени – високото качество се изплаща бързо

Колкото до въпроса за изкуствен жив плет цена, препоръчително е да заложите на плочки и пана с високо качество, които ще се изплатят много по-бързо от нискокачествените им „колеги“. При нас ще намерите най-добрата декоративна ограда цена, което ще ви позволи да създадете екстериора на мечите си!